Нові форми Барбі

лялька Барбі

Після довгих років, коли дівчатка всього світу намагалися бути схожими на Барбі, нарешті прийшов час, коли сама лялька стала прагнути бути схожим на людей. Після 57 років, з тих пір як перша Барбі з’явилася на полицях магазину, лялька нарешті отримала більш людяні форми. Тепер доступні три нові ляльки: висока Барбі, мініатюрна і Барбі «в тілі».

Висока і мініатюрна Барбі

Багато суперечок про те, чи зробила компанія це виключно через натиск громадськості або через фінансові проблеми (а швидше за все, через все відразу), випуск нових Барбі дійсно виглядає як справжня революція. Перегляньте ці ігри з Барбі, щоб у цьому переконатись. Більш того, не тільки в фігурі справу: компанія випускає всіх чотирьох ляльок з сімома різними відтінками шкіри, тепер є кілька варіантів кольору очей, 24 різних зачіски і виду волосся, і вже звичайно різноманітний одяг, яка тепер може або підходити на фігуру, або ні — все як у справжньому житті! Нова фігуриста Барбі з’явилася на обкладинці нового номеру журналу Time.

Нова фігуриста Барбі

Недавні дослідження показали, що лялька Барбі так далека він реальних пропорцій, як це тільки можна: будь лялька розміром з звичайного людина 175 см росту, вона важила б всього 49 кг, обсяг її талі був би 45 см, а ступні і зовсім були б дитячого розміру в 21 см. Не факт, що будь Барбі реальної, вона взагалі змогла б ходити — її щиколотки просто були б не здатні підтримати її тіло. І це не кажучи вже про те, що Барбі завжди була блакитноокою білошкірих блондинкою, в якій себе дізнавалося зовсім небагато дітей.

У нових ляльках дівчинки нарешті зможуть упізнати і себе теж. Про те, що лялька Барбі виглядає не так, як звичайні люди, так і життя веде абсолютно далеку від реальної, замислювалися не тільки мами дочок, а й просто творчі люди, які, часом, створювали з цією лялькою вельми провокаційні проекти, як наприклад, зробила Маріель Клейтон, яка поставила Барбі в неприємні для «ідеальної красуні» обставини.

Фото кукол Барбі

Маріель Клейтон відома своєю пристрастю всіляко знущатися над ляльками Барбі. Фотохудожниця створює окремий світ, де ляльки живуть розгульним життям, роблять страшні вчинки, а Клейтон ніби підглядає за ними і ловить в свій об’єктив якраз такі моменти, які б самі ляльки захотіли залишити далеко від чужих очей.

— Ляльки Барбі були задумані як еталон жінки, до якого прагнули б всі дівчатка світу, і яких би пристрасно бажали чоловіки навколо. Те, як виглядає їхня фігура та волосся, тонюсінькая талія — все це такий собі ідеал жінки, який перетворює дівчат в шматок м’яса без будь-якої індивідуальності, — розповідає Маріель Клейтон (Mariel Clayton). — І тим не менше, в реальному житті відсоток жінок, які виглядали б дійсно як Барбі, неймовірно маленький.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *