Питання створення сайтів

Креативний дизайн

Вам колись доводилось замовляти собі створення сайту? Якщо Ні, тоді вам варто дізнатись про кілька основних питань, які можуть чекати новачка в цій справі.

1. Визначення мети створення сайту

Навіщо вам сайт? Яка мета його створення? Якщо ви самі не можете відповісти на ці два простих запитання, тоді, скоріше за все, ваш сайт не матиме успіху і серед майбутніх відвідувачів. Спочатку необхідно чітко сформулювати цілі та задачі, визначати, яким чином ці задачі можуть бути виконані, а вже потім, займатись його розробкою та проектуванням.

2. Визначення функціоналу сайту

Не варто сприймати розробку сайту як обід в форматі «шведського столу». Велика кількість модулів та функціональних елементів не завжди йде на користь сайту. Якщо ви чітко обдумали перше питання, тоді для вас не складе труднощів сформувати вимоги до функціоналу майбутнього сайту. Якщо відвідувачі сайту повинні швидко знаходити потрібну їм інформацію, тоді варто зробити акцент на системі пошуку та фільтрації. Якщо мета — здійснення замовлень, тоді варто приділити увагу функціоналу каталогу товарів. Запам’ятайте одне просте правило — Все що не допомагає користувачу досягнути його мету, автоматично йому заважає! Ніхто і ніколи не дорікне вам у простоті вашого сайту, якщо зможе швидко виконувати потрібні йому дії. Але вам однозначно доведеться вислуховувати скарги користувачів, які не зможуть знайти те що їм потрібно, якщо сайт буде перевантажений всілякими «фішечками».

3. Визначення дизайну сайту

Тенденції в дизайні сайтів міняються щороку. Те що було модно раніше, зараз викликає лише усмішку. Не варто приймати рішення щодо майбутнього дизайну лише на основі того, що ви побачили у когось з ваших партнерів або конкурентів красивий сайт. Перед замовленням дизайну варто ознайомитись з сучасними трендами, переглянути роботи від відомих компаній за цей рік. Пам’ятайте, ви замовляєте створення сайту не на місяць і навіть не на рік. Тому варто подбати, щоб його дизайн не втратив свою актуальність та привабливість впродовж максимальної кількості часу.

4. Вибір системи керування сайтами

В даний момент існує великий вибір різних CMS. Більшість з их є безкотовними. Це є позитивним моментом, адже для них можна знайти достатню кількість документації та додаткових модулів. Але є і підводні камені. Відкритий доступ до коду цих систем, створює велику загрозу для безпеки вашого сайту. Статистика показує, що взломи і зараження вірусами сайтів на безкоштовних адмінках значно перевищує аналогічні показники платних систем. Окрім того, популярні сиситеми керування не завжди дозволяють реалізувати функціонал саме таким чином, як ви цього хочете.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *