Стильні флагмани Oppo Find X2 і Find X2 Pro: короткий огляд

обзор смартфона

Oppo Find X2 Pro – довгоочікуваний флагман бренду, представлений китайцям 6 березня 2020 року. Довгоочікуваний, тому що перший Find X представили в далекому за мірками індустрії 2018 році, і продовжувача лінійки відверто зачекалися.

Про характеристики Oppo Find X2 Pro

Якщо ви ще не в курсі, Oppo Find X2 Pro став новим лідером рейтингу мобільних камер DxOMark. Набравши 124 підсумкових бали, новинка розділила перше місце з Xiaomi Mi 10 Pro. Загалом, в першому наближенні флагман виправдав високі очікування, так що починаємо знайомитися з ним максимально докладно. Oppo Find X2 Pro: характеристики

За традицією починаємо вивчення характеристик Oppo Find X2 Pro з апаратної частини. Флагман побудований на топовому Qualcomm Snapdragon 865. Потенційному покупцеві пропонують одну єдину комплектацію: 12/512 Гб. Оперативної і постійної пам’яті задосить, але нічого екстраординарного поки немає. Просто ставимо залік по перших пунктах флагманського профілю.

Далі стає цікавіше. Діагональ дисплея Oppo Find X2 Pro – 6.7 дюйма. У смартфоні використовується матриця Super AMOLED з роздільною здатністю 1440 на 3168 пікселів. Все вірно, роздільна здатність QHD+ при співвідношенні сторін 19.8:9. Щільність точок – 513 на дюйм. У верхньому лівому куті дисплея врізана фронтальна камера на 32 Мп, але не це головне.

Головне, що екран смартфона Oppo Find X2 Pro підтримує частоту розгортки 120 Гц, причому не тільки при зниженій Full HD+ роздільній здатності, але і при повній 1440 на 3168. Для порівняння, представлені 11 лютого флагмани Galaxy S20 пропонують розгортку 120 кадрів тільки роздільною здатністю 2400 на 1080. При QHD+ частота кадрів знижується до 60.

смартфон po Find X2 Pro

З якістю картинки у Oppo Find X2 Pro повний порядок. Підтримується колірний простір DCI-P3, є підтримка формату максимальної чіткості HDR10+. Виробником заявлена максимальна контрастність 5 млн. до 1, яскравість 500 ніт в штатному режимі і 800 ніт при яскравому зовнішньому освітленні (наприклад, на вулиці в сонячний день). Пікова максимальна яскравість окремих ділянок екрану може досягати 1200 ніт. Загалом, екран відмінний, на заздрість багатьом конкурентам. Але раніше корейські і японські конкуренти впевнено обходили китайців в двох категоріях: камера і вологозахист. Камері Oppo Find X2 Pro ми присвятимо велику частину цієї публікації, поки ж скажемо про вологозахист.

У цій номінації ув Samsung більше немає переваги. Find X2 Pro отримав сертифікат по класу IP68, тобто формально його можна впустити в воду. Формально, тому що утоплення смартфона ніколи не було гарантійним випадком навіть при наявності вологозахисту. Тому якість захисту від води в домашніх умовах краще не перевіряти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *